onsdag 3 februari 2021

Sista lördagen i januari detta år sitter vi och njuter av radio gagnef samt deras underfundiga frågelek, vad har jag i handen?

Tokroligt egentligen. 

man skall ringa in och  gissa vad underhållaren håller i handen!

Visst blir det med rätta engagerande.

Vi sitter mer eller mindre i karantän här

 i dag har vi rest ut, för att på maskinell väg rengöra de textilier vi omsluter vår lekamen med.

nåja det är nästgårds, någon kilometer, men kul att se något annat än de människor som finns kvar inom campingens inhägnad.

Dessutom kunde vi inhandla en enkel lördagsmåltid, på samma område, i butikens take away  det blev pasta Bolognaise, som vi så klart måste förstärka med egna kryddor, svartpeppar, riven ost, en äggula, och kryddig tomatsås, men det blev ok, och sköljs ned ett glas rött

de viner som finns här är faktiskt riktigt bra, men man får prova sig fram,(som vanligt utanför systembolagets katalog)

Med tanke på denna förhatliga tid vi lever i har vi hittills klarat oss undan smitta, men man kan ju inte slappna av, bara fortsätta, hålla avstånd, sprita händer använda munskydd

Hittills har inga varningstecken kommit så nära oss, trots att regionen nu är rödlistad.

Jo du!

Man blir vaksam på varje hostning numera, och detta spritande av händer hela tiden, men vad göra?

Allt man gör och tänker på hjälper till.

Så annorlunda livet blivit under endast ett år, mycket har förändras till det bättre tror jag, kanske vi kan förstå att livet är skört och måste tas på allvar om man vill ha något ut av det.


Dagarna går 

Utetemperaturen stiger så sakteliga för var dag nu, solen visar sig  allt oftare, 

Det blir kortbyxor, varvat med lite varmare kläder, eller inomhus i skydd för regnskurarna, men det är  ju så norröver om somrarna med.

i natt var det riktigt varmt inomhus, vi skriver då den 2:e februari, så trots att snön och kylan fortfarande håller greppet över vår hembygd, längtar man tillbaka till ett liv där man behövs inte bara få tiden att gå.

De håller på med renovering av stugorna här, så man kan se hur de är konstruerade

Golvet är en spånskiva omkring 28 mm väggar och tak är endast tunna skivor med lite papp emellan

Så jag förstår att det är ett måste med  luft/luft värmepump åtminstone om sommaren, då det säkert är olidligt hett här, så det är klart att man fryser om fötterna i januari, då jag upplever det som kallast.

Och jag har påpekat att inget händer här, i dag blev det annorlunda, jag är relativt morgontidig, går ofta upp någon gång  mellan fem och sex om morgnarna, försöker ligga lite längre för att lyssna till duvornas läten vid soluppgång, men inte denna dag. 

Mörkret har inte skingrats ännu, läser värmlandstidningen som oftast är tillgänglig runt kl 05:00

Plötligt hör jag högljudda människor utomhus, nåja, folket här skriker oftast till varandra i stället för att använda den lågmälda konversationsdialogen vi är vana vid.

Plötsligt smäller det som faaan, nu måste jag ut för att se vad som händer,  jo då snett över gatan där vi bor har en husvagn tagit eld, lågor på uppskattningsvis 5 meter slår upp mot himlen, fan så otäckt, och här som alla campare bor så tätt.




Resultatet kan du se efter brandkårens insats, inte kul!

Ingen människa skadades enligt vad jag hört.












Inga kommentarer: